De tekniska förvaltningarna

Beskrivning

Vi söker en ekonom/controller till vårt ekonomteam på staben för de tekniska förvaltningarna. Här har ekonomerna ett nära samarbete med varandra och jobbar också tillsammans med verksamhetscontrollrar och HR-specialister. Som ekonom deltar du i arbetet med att förvalta och utveckla en växande kommun. Organisationen är just nu i en fas med flera översyner och utredningar för att bättre svara upp mot nya behov i en växande stad med ändrade förutsättningar från omvärlden. Ett spännande uppdrag - vill du vara med?

Vi arbetar i ett aktivitetsbaserat kontor i Samhällsbyggnadshuset i Inre hamn.
 


Arbetsuppgifter

I rollen som ekonom ger du ett kvalificerat och ändamålsenligt stöd till de ekonomiansvariga inom de tekniska förvaltningarna. Du ansvarar för ekonomistödet till några uttalade verksamheter där relationsbygget med chefer och handläggare är viktigt. I arbetsuppgifterna ingår budget och prognos, uppföljning och analys, viss redovisning samt internkontroll. Anläggningsredovisning är en viktig del av arbetet då teknik- och fastighetsförvaltningen bygger och förvaltar den största delen av kommunens tillgångar. Som ekonom stödjer du även verksamheterna i aktuella ekonomiska frågor, kalkylering och utredningar. Du bidrar också genom att utbilda chefer och handläggare inom området. Vårt mål är att ekonomistödet till verksamheterna ska upplevas som nära och relevant.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom företagsekonomi. Du har erfarenhet av att arbeta med stöd till chefer i ekonomifrågor och en god kunskap om internredovisning. Du uppskattar och har lätt för att ha kontakt med många människor i din yrkesroll. Du kan uttrycka dig i tal och skrift och kan på ett enkelt, pedagogiskt sätt beskriva ekonomiska sammanhang. Du kan arbeta självständigt, ta egna initiativ, prioritera bland uppgifterna och hålla deadlines. Det är viktigt för oss att du har lätt för att samarbeta, skapa tillit och bidra till ett gott samarbetsklimat. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen behöver du ha lätt för att förstå sammanhang, vara flexibel för variationen i arbetet och gilla att hålla god ordning. Erfarenhet från offentlig verksamhet och/eller teknisk verksamhet är meriterande. 

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer TFN/2024:2448
Kontakt
  • Anna Haag, ekonomichef, 054-5404313
Facklig företrädare
  • Briannah Mulego, Akademikerförbundet SSR, 054-5401715
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-21

Tillbaka till lediga jobb