Karlstads Energi AB

Karlstads Energi

Nu söker vi nästa stjärna för att vara med på resan mot ett mer hållbart Värmland. Är det du? Hos oss på Karlstads Energi får du möjligheten att vara med och utveckla framtiden. Vi söker dig som vill vara i en spännande och expansiv bransch. Bolaget ägs av Karlstads kommun och är bland annat verksamma inom elhandel, elnät, stadsnät, fjärrvärme och återvinning. Med alla våra 270 engagerade medarbetare är vi Karlstads största kommunala bolag. Några av dina kollegor kommer arbeta med bland annat el- och fibermontörer, ingenjörer, tekniker inom drift-och underhåll, säljare och projektledare.

Att vara en del av vårt bolag innebär att du får arbeta med hållbarhet på riktigt. Vi sätter stort värde på våra medarbetares kompetens och strävar efter att skapa en engagerande arbetsmiljö som uppmuntrar till nyfikenhet. Vi ser fram emot att välkomna dig ombord på vår spännande resa!

Beskrivning

Vill du vara med och utveckla energibranschen? Då skall du söka tjänsten som energiingenjör hos oss på Karlstads Energi! Vi söker nu efter en driven och engagerad stjärna för att stärka vårt team. Som en del av Affärsområdet Energisystem och Utveckling kommer du att spela en central roll i att erbjuda våra privat- och företagskunder innovativa och effektiva lösningar för energieffektivisering.

Vi erbjuder ett brett utbud av energieffektiviseringstjänster inom både el- och värmeområdet. Genom vår enhet för Energitjänster arbetar vi aktivt med att utveckla och leverera lösningar som inte bara minskar energiförbrukningen utan också bidrar till en hållbarare framtid.

Vi söker dig som brinner för att skapa positiv förändring och som är redo att ta dig an utmaningen att forma framtidens energilandskap tillsammans med oss. Om du är en självgående och initiativrik person med en passion för hållbarhet och innovation, så kan detta vara den perfekta möjligheten för dig att växa och utvecklas inom energibranschen.

Kom och bli en del av vårt team på Karlstads Energi och hjälp oss att driva framåt mot en grönare och mer effektiv energiframtid!

Arbetsuppgifter

Som Energiingenjör kommer du att ha en central roll i vår enhet för Energitjänster och utveckling. Din huvudsakliga uppgift är att kartlägga energianvändningen hos våra kunder och agera som en expert inom energiområdet, både ute hos kunderna och internt.

Du förväntas marknadsföra och erbjuda energitjänster till potentiella kunder och samtidigt ta fram, förbereda och analysera energistatistik för att identifiera möjliga effektiviseringsåtgärder. Genom att genomföra inventeringar i kundens verksamhet ska du kunna fastställa och utvärdera betydande energianvändning, vilket ligger till grund för att sammanställa energiberäkningar och utforma kostnadseffektiva åtgärdsförslag.

Din roll innebär också att göra lönsamhetskalkyler för de föreslagna åtgärderna och ge återkoppling till kunderna samt följa upp och utvärdera genomförda uppdrag. Dessutom förväntas du bidra till att implementera mer systematiska energieffektiviseringsåtgärder hos kunden.

Vi söker dig som är en driven och engagerad energiingenjör och trivs med både självständigt arbete och att arbeta i team. Ditt strukturerade och ansvarstagande arbetssätt, kombinerat med din vilja att bidra till ett gott helhetsresultat och bygga långsiktiga kundrelationer, gör dig till en perfekt kandidat för denna roll.

Utöver dina huvudsakliga ansvarsområden förväntas du också att identifiera och driva möjligheter till merförsäljning av Karlstads Energis tjänster, vilket ger dig en extra dimension av utmaning och möjlighet att växa i din roll.

Kvalifikationer

Vi söker efter dig som är redo att förstärka vår enhet för Energitjänster och utveckling. Som energiingenjör är du en viktig del av vårt team, och vi behöver någon som är driven och engagerad. Du trivs med både självständigt arbete och att samarbeta i grupp. Att vara strukturerad och ansvarstagande är viktigt för oss, eftersom vi strävar efter att uppnå utmärkta resultat och bygga starka kundrelationer.

För att passa in i rollen skall du ha en ingenjörsutbildning inom Energi- och Miljöteknik eller likvärdig utbildning. Det är också fördelaktigt om du har erfarenhet av att arbeta med IT-system och har god administrativ förmåga.

B-körkort krävs eftersom resor kan ingå i tjänsten, och det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med energiberäkningsprogram.

Du kommer att ha många externa kontakter i din roll som energiingenjör, så en god kommunikationsförmåga är viktig. Du behöver kunna förmedla information på ett tydligt och enkelt sätt både i tal och skrift på svenska. Dessutom är det fördelaktigt om du har kunskap om fjärrvärme, värmepumpar och erfarenhet av solenergi.

Goda kunskaper i engelska är också önskvärt för att underlätta kommunikationen med internationella samarbetspartners.

Om du känner igen dig i beskrivningen och är redo att ta dig an denna spännande utmaning, så ser vi fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer KEN/2024:174
Kontakt
  • David Bohn Stoltz, 054-5404064
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb