Vård- och omsorgsförvaltningen, Funktionsstöd, FS Enhet 13

Beskrivning

Intresserad av att jobba som personlig assistent och göra skillnad varje dag för en man med behov av stöd och hjälp i sin vardag? Nu söker vi dig som vill jobba med en man och som är trygg i att jobba med medicinska insatser. Som personlig assistent är du en viktig nyckelspelare för att den här mannen ska få ett meningsfullt liv och kunna leva som andra.

Vår omsorgstagare är en man i 60-års åldern med ALS utan förmåga att kommunicera verbalt men kan kommunicera via Ipad med röstuppläsning.

Arbetsuppgifter

Du arbetar i ett team av personliga assistenter nära mannen.

Du arbetar ensam och kommer vara mannens förlängda arm i vardagen och vara ett stöd i den dagliga livsföringen i form av hjälp med sondmat, medicinering och övrig utrustning kopplad till sjukdomen. Du hjälper mannen med intimhygien såsom dusch, förflyttningar, påklädning. Det förekommer hushållsarbete i form av tvätt av kläder. Du är också med på läkarbesök och fritidsaktiviteter.

Arbetstiderna hos omsorgstagaren är 08.00-20.00 och 20.00-08.00 under årets alla dagar. All tid är aktiv assistans. Vi söker just nu personal som kan arbeta 20.00-08.00 på schema i omfattning heltid. Vi söker även vikarier till natt för detta uppdrag. 

Du kommer få utbildning i alla arbetsuppgifter och introduktion på arbetsplatsen.

Missa inte chansen till ett roligt, givande och meningsfullt jobb!

Kvalifikationer

Har du tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent är det meriterande. Även om du har lämplig utbildningsbakgrund inom omvårdnad, socialt arbete eller pedagogik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och personkemi. För att lyckas i rollen behöver du vara lugn och trygg i dig själv och du besitter förmågan att hantera olika människor. Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer.

Meriterande är erfarenhet av ALS, sondmat, sondmatspump, slemsug, hostmaskin. 

Du har ett professionellt förhållningssätt och en god förmåga att samverka med den enskilde, anhöriga, kollegor och andra viktiga professioner. I ditt utförande är du ansvarsfull och noggrann. Då situationer snabbt kan förändras är du lösningsfokuserad och flexibel.

Vi ser att du rökfri och har en god fysik eftersom det förekommer hjälp med förflyttningar.

Erfarenhet av arbete vaken natt är meriterande.

B-körkort är meriterande men inget krav.

Provanställning kommer att tillämpas.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du får utföra samhällsviktiga, intressanta samt utvecklande arbetsuppgifter. Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba i Karlstads kommun på karlstad.se/jobbahososs

Innan bekräftad anställning efterfrågar vi utdrag ur belastningsregistret.

Vänta inte med din ansökan då tjänsterna kan komma att tillsättas innan det att ansökningsdatumet löpt ut.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Tomas Svensson, 054-5404394
Facklig företrädare
  • Kommunal vård och omsorg, 054-5404754/054-5404759
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb