Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Herrhagsskolan

Beskrivning


Herrhagsskolan är en grundskola i centrala Karlstad med ca 455 elever  i årskurserna i år F till 6. Verksamheten omfattar grundskola, fritidshem och anpassad grundskola. Skolan ligger endast någon kilometer från centrala Karlstad och håller till i anrika lokaler i en av Karlstads mest karaktäristiska och omtyckta skolbyggnader. När du kommer till oss möts du av en livlig och välkomnande atmosfär där elever och personal tillsammans skapar lärorika skoldagar i härlig gemenskap. Herrhagsskolan är en skola med professionell, kreativ och trivsam arbetsmiljö för både barn och vuxna, där goda relationer och minnen för livet skapas.

Det är viktigt för mig att det går bra för dig är ett förhållningssätt som genomsyrar både elevers och pedagogers handlingar. Hos oss får lek, nyfikenhet och lust ta plats på ett sätt som erbjuder och utmanar till olika sätt att lära. Hos oss är olikheter är en självklar tillgång där varje individ blir respektfullt bemött och känner sig uppskattad. Med hela människan i åtanke har vi en undervisningskultur som är tydlig, tillåtande och inkluderande. På Herrhagsskolan låter vi den egna praktiken möta ny forskning och arbetssätt som berikar och vi bidrar till lärande genom ett vänligt och tillitsfullt bemötande. 

Herrhagsskolan söker nu flera lärare i fritidshem för arbete i våra elevgrupper där två är fasta tjänster och en är ett vikariat. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas och gäller från vt 2024 efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Är du nyfiken på att vara en del av vårt härliga gäng och bidra till att utveckla Herrhagsskolan? 

Som lärare i fritidshem ingår du i ett arbetslag som består av grundskollärare, fritidspedagoger och elevassistenter som regelbundet träffas för att planera och utveckla verksamheten. I arbetet som lärare i fritidshem ingår tjänstgöring på fritidshem och i skolan. Arbetet innebär att tillsammans med kollegor bedriva pedagogisk och meningsfull undervisning som utmanar och stimulerar elever till lärande både inomhus och utomhus. Arbetet som lärare i fritidshem är kreativt, omväxlande och ställer krav på ett lösningsinriktat och relationellt förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv, nyfiken, lärande och reflekterande med goda ledaregenskaper. Vi söker dig som tycker att det är roligt och utvecklande att arbeta med barn och kan möta varje enskild individ med respekt och omtanke, samtidigt som du utmanar till utveckling. Vi lägger stor vikt vid din grundläggande inställning till elevers olika förutsättningar att lära, där du ser positivt på att anpassa undervisningen till olika individers behov. 

Du som söker dig till oss är en förebild för barnen och har hög tilltro till deras kompetens. Du har förmåga att på ett naturligt sätt skapa goda relationer till våra elever, deras vårdnadshavare och dina kollegor. Du har även förmåga att arbeta målinriktat och strävar efter att utveckla kvaliteten i verksamheten. Du ska kunna arbeta självständigt och organisera en strukturerad och utvecklande lärmiljö för eleverna. 

Legitimation som lärare i fritidshem är ett krav. 

Vi önskar att du i ditt CV och personliga brev tydligt visar att du har ovanstående kvalifikationer samt motiverar varför du tror att just du skulle passa bra som lärare i fritidshem på Herrhagsskolan. Dina kunskaper ska kunna styrkas med referenser vid eventuell intervju.

Om du erbjuds anställning inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet
är du i enlighet med skollagen skyldig att visa ett utdrag ur belastningsregistret. Du
ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur
belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats. 

Välkommen med din ansökan!

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Jenny Carlaby, 054-5403583
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb