Barn- och ungdomsförvaltningen, Hultsbergsskolan anpassade grundskolan

Om arbetsplatsen

Söker du ett jobb där du får se barn utvecklas, bygga relationer, hitta vägar för alla barns lärande och lämna ett avtryck i barnens liv? Vad bra, då är det kanske dig vi söker!

Nu söker vi en lärare i fritidshem till skolans Hultsbergsskolan anpassade grundskolan.

Hultsbergsskolan är en skola med cirka 550 elever från förskoleklass till årskurs 9. På Hultsbergsskolan arbetar vi utifrån ett F–9 perspektiv där även anpassad grundskolan ingår och en central undervisningsgrupp. Tillgänglig lärmiljö står i fokus. Vi skapar en skol- och undervisningsmiljö där eleverna är i centrum. Vi arbetar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för lärande utifrån ett relationellt förhållningssätt. 

Skolan ligger i ett villaområde mitt emellan Henstad och Hultsberg, med närhet till skog och andra grönområden.

Arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshem ingår du i ett arbetslag som består av grundskollärare, fritidspedagoger och elevassistenter som regelbundet träffas för att planera och utveckla verksamheten. Du utför ditt arbete i såväl fritidshemmet som i skolan. Tillsammans med dina kollegor bedriver du pedagogisk och meningsfull undervisning som utmanar och stimulerar elever till lärande både inomhus och utomhus.

Du kommer ingå i arbetslaget Askedala som arbetar inom den anpassade grundskolan. På Askedala läser idag samtliga eleverna efter studieinriktningen ämnesområden. Som lärare fritidshem ingår ett ansvar att driva fritidshemmets verksamhet men också att delta under skoldagen. Du har ett tätt samarbete med övrig pedagogisk personal och även de personliga assistenterna som kan vara knutna till vissa elever. Du behöver vara flexibel, lyhörd, lugn, trygg och inneha en god samarbetsförmåga samtidigt som du är lösningsfokuserad och ha en förmåga att driva verksamheten framåt med positiva och goda resultat. Ditt arbete med eleverna ska vara välplanerat, strukturerat och väl anpassat till varje elevs behov, förutsättningar och möjligheter. Du ska  god insikt i de aktuella styrdokument och kan omsätta pedagogisk teori i praktik. I ditt arbete bör du dessutom vara noggrann med att upprätta mål för verksamheten och följa upp dessa i skolans kvalitetsarbete. Utöver undervisning ingår även att stötta elever med deras omsorgsbehov.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med inriktning mot fritidshem. Det är mediterande om du har erfarenhet från arbete inom den anpassade grundskolan. 

Vi söker dig som är en förebild för barnen och har hög tilltro till deras kompetens. Som person ser vi att du inspireras av att skapa lärande och utveckling för alla elever efter deras specifika förutsättningar. 

Önskvärt att du har arbeta med flera av följande områden:

- intellektuell funktionsnedsättning

- flerfunktionshinder

- neuropsykiatriska funktionshinder

- tydliggörande pedagogik

- AKK (alternativ kompletterande kommunikation)

- Tecken- och bildstöd

- digital teknik

- syn och hörselnedsättningar

Arbetet som lärare i fritidshem är kreativt, omväxlande och ställer krav på ett lösningsinriktat förhållningssätt.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1/11 eller enlig överenskommelse, Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Marie-Louise Elfstedt, 054-5403185
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Pontus Larson, 054-216689
  • Sveriges lärare, Cathrine Sonesson, 054-5404755
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb