Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola

Beskrivning

Vill du vara en viktig del av skolans utveckling? Anser du att det är viktigt att arbeta förebyggande och hälsofrämjande för minska risken för ohälsa bland våra elever? Vi söker nu fyra engagerade skolsköterskor till elevhälsoteamen på Väse skola/Vallagärdets skola, Stodeneskolan, Frödingskolan och Kronoparksskolan

Arbetsuppgifter

Tjänsten som skolsköterska innebär många och omväxlande kontakter med elever, medarbetare och vårdnadshavare. Som skolsköterska hos oss deltar du i elevhälsans arbete tillsammans med rektor och övriga professioner i elevhälsoteamet såsom skolkurator, skolpsykolog och specialpedagog. Tillsammans arbetar vi för att utforma en miljö som på bästa sätt främjar elevernas psykiska, fysiska och sociala utveckling, lärande samt hälsa. 

I din roll som skolsköterska verkställer du elevhälsans medicinska insats enligt lagar, förordningar och styrdokument där hälsosamtal, vaccinationer, mottagningsarbete, hälsoundersökningar, skolläkarmottagning, dokumentation och administration ingår. Du förväntas också delta aktivt i värdegrundsarbetet både på skol- och organisationsnivå. Alla skolsköterskor i kommunen tillhör ett nätverk som leds av verksamhetschefen för elevhälsans medicinska insatser.

De tre tjänsterna är fördelade på följande vis:

  • Tjänst 1: 80% Stodeneskolan
  • Tjänst 2: 100% på Kronoparksskolan
  • Tjänst 3: 80% fördelat på Vallargärdets skola och Väse skola.
  • Tjänst 4: 100% på Frödingskolan 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska. Du ska ha grundläggande kunskaper för att dokumentera i datajournal.

Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i situationer. Som person har du ett bra bemötande samt en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du har en god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta tillsammans i team med olika yrkeskategorier. Du är flexibel, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer till elever, vårdnadshavare, kollegor samt andra vårdgivare och externa samarbetspartners.

Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut fattas

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Linda Rågård, verksamhetschef EMI, 054-5403843
  • Lilli-Ann Lundgren, rektor Vallagärdets skola, 054-5403665
  • Maria Hultkrantz, rektor Kronoparksskolan, 054-5403241
  • Suzanna Rathje Hedberg, rektor Stodeneskolan, 054-5401113
Facklig företrädare
  • Anna-Sara Törnquist, 054-5403710
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb