Karlstads Bostads AB

Karlstads Bostads AB, KBAB, ägs av Karlstads kommun. Vi äger och förvaltar cirka 7 700 lägenheter och lokaler i Karlstad. Vi är cirka 120 medarbetare som arbetar efter visionen ”Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna”. Förutom professionalism, delaktighet och engagemang värdesätter vi jämställdhet och mångfald och de kvaliteter det tillför arbetslivet. Läs gärna mer om oss på kbab.se

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Nu har du chansen! Nu söker vi på KBAB dig som vill leda vår avdelning fastighetsutveckling, med uppdraget att planera och genomföra långsiktig och övergripande utveckling av såväl nuvarande fastighetsbestånd som nyproduktion.

Beskrivning

Vi tror att du har ett stort intresse för samhälls- och stadsutveckling och flerårig erfarenhet från fastighets/byggbranschen. Du är resultatinriktad, strategisk och tar stort ansvar såväl i framgång som i motgång. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

 

Arbetsuppgifter

Avdelningen fastighetsutveckling arbetar övergripande med att stötta den löpande förvaltningen med teknisk kompetens samt arbetar med utveckling av befintliga och nya fastigheter i vårt bestånd utifrån bolagets övergripande mål och uppdrag.

I uppdraget ingår även att utveckla ett nära samarbete med kommunen och externa parter samt föra dialog med kommunen rörande arbete kring exempelvis detaljplaner.

Som chef för avdelning fastighetsutveckling ansvarar du för att ta fram utvecklingsplaner utifrån ett strategiskt och långsiktigt ägarperspektiv, oavsett om frågan är att utveckla, bibehålla eller sälja. Du driver arbetet med att hitta möjliga områden för utveckling och nyproduktion, kartlägger och tar fram beslutsunderlag för potentiella mark- och fastighetsförvärv samt tillskapar byggrätter och detaljplaner. Tillsammans med dina medarbetare planerar, budgeterar, projekterar och genomför du både underhålls- och ombyggnadsprojekt samt nybyggnadsprojekt. Du agerar även ombud i entreprenader.

I rollen som avdelningschef har du ansvar för avdelningens ekonomi, personal och verksamhet. Du har även ekonomiansvar för byggprojekt och säkerställer affärsmässighet i byggprocesserna och våra produkter. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

 

Kvalifikationer

Du har akademisk examen som exempelvis civilingenjör/högskoleingenjör med inriktning mot bygg/teknik/installation eller samhällsbyggnad alternativt annan bakgrund som vi bedömer likvärdig. Ledarskapsutbildning och projektledarutbildning är meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha flerårig erfarenhet från arbete med motsvarande arbetsuppgifter inom fastighets/byggbranschen. Du motiveras av att vara i en ledande befattning med ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Du har goda kunskaper inom tidiga skeden, detaljplanearbete, fastighetsutveckling, projektledning samt är väl insatt i entreprenadjuridik, PBL, LOU och byggarbetsmiljö.

Rollen kräver att du har körkort och ett stort intresse för samhälls- och stadsutveckling samt omvärldsfrågor. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt stor vana av digitala arbetssätt och goda IT-kunskaper.

Vi söker dig som har ett affärsmässigt och strategiskt synsätt och kan bidra till utvecklingen av nya och befintliga fastigheter utifrån ett stadsutvecklingsperspektiv. Du är en engagerad, ansvarstagande och resultatinriktad ledare och självklar representant för KBAB som agerar utifrån en helhetssyn för vad som är bäst för bolaget. Vi värdesätter din förmåga att samarbeta samt vara en förebild för dina medarbetare, bygga förtroende och skapa delaktighet. 

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Carin Skarman, VD, 054-5407450
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb