Stadsbyggnadsförvaltningen

Beskrivning

Tycker du det är spännande med samhällsbyggnad och vill vara en del av den? Som enhetschef för vår kart och GIS-verksamhet inom Karlstad kommun får du arbeta i en växande stad med fantastiska miljöer, unik stadskärna och en levande landsbygd.

Tjänsten är placerad på stadsbyggnadsförvaltningen. Vi är i en förändringsprocess där lantmäteriavdelningen verksamheter ska delas upp i fler enheter/avdelningar. Därför söker vi nu en enhetschef till denna nyupprättade enhet med befintliga kompetenser. 

Enheten för kart och GIS består idag av nio medarbetare som arbetar med att utveckla Karlstad. Just nu befinner vi oss i ett spännande skede med ökad efterfrågan kring digitalisering samtidigt som vi har ett ökat tryck kring att förvalta och utveckla redan befintlig information och digitala lösningar. Ambitionen är att denna verksamhet ska växa framöver för att möta den tekniska utvecklingen vi ser framåt. Vi kan erbjuda dig en spännande arbetsplats där tekniska lösningar och utveckling är i fokus.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för kart och GIS ansvarar du för verksamheten på enheten. Du kommer leda dina medarbetare i en stimulerande GIS-miljö där du bidrar genom att utveckla verksamheten framåt med engagemang för medarbetare och leverans av digitala lösningar.

Enhetens arbete är central i samhällsbyggnadsprocessen där vi bland annat bidrar med geografisk information och kartor som skapar nytta för flera olika aktörer och användare i samhället. Arbete innebär även att sprida användningen av GIS i kommunens olika verksamheter och utveckla innovativa arbetssätt i vardagen. Du ingår i koncerngemensamma nätverk för digital utveckling och innovation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda och utveckla arbetet inom kart och GIS-verksamheten, inspirera medarbetare samt genomföra digitala lösningar framåt. En förutsättning är ett fortsatt nära samarbete med den kommunala lantmäterimyndigheten och mätgruppen. 

I rollen har du ett ansvar för verksamhet, arbetsmiljö, personalfrågor och ekonomi för enheten. Som enhetschef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp där du tillsammans med chefskollegorna tar ett övergripande ansvar för förvaltningens mål och långsiktiga utveckling. Du rapporterar till förvaltningschefen.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning med inriktning inom GIS, lantmäteri eller annan relevant utbildning inom samhällsbyggnad. Du har mångårig erfarenhet av att arbeta med kart och GIS-frågor. Du har ett stort teknisk intresse där utveckling och digitala lösningar är i fokus. Du har en stor förståelse och kunskap om geografisk information.

Du är en van ledare som drivs av att inspirera och engagera dina medarbetare. Du är kommunikativ och som ledare är du lyhörd men tydlig och fattar beslut utifrån helheten. Du förväntas vara initiativtagande, självgående och resultatinriktad.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer SBN/2024:115
Kontakt
  • Martin Hollertz, 054-5403641
Facklig företrädare
  • Sveriges Ingenjörer, Elin Sundberg, 054-5401916
  • Vision, Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb