Karlstads Energi AB

Karlstads Energi

Nu söker vi nästa stjärna för att vara med på resan mot ett mer hållbart Värmland. Är det du? Hos oss på Karlstads Energi får du möjligheten att vara med och utveckla framtiden. Vi söker dig som vill vara i en spännande och expansiv bransch. Bolaget ägs av Karlstads kommun och är bland annat verksamma inom elhandel, elnät, stadsnät, fjärrvärme och återvinning. Med alla våra 270 engagerade medarbetare är vi Karlstads största kommunala bolag. Några av dina kollegor kommer arbeta med bland annat el- och fibermontörer, ingenjörer, tekniker inom drift-och underhåll, säljare och projektledare.

Att vara en del av vårt bolag innebär att du får arbeta med hållbarhet på riktigt. Vi sätter stort värde på våra medarbetares kompetens och strävar efter att skapa en engagerande arbetsmiljö som uppmuntrar till nyfikenhet. Vi ser fram emot att välkomna dig ombord på vår spännande resa!

Beskrivning

Vi söker ett antal medarbetare till vår produktionsavdelning som arbetar med drift av elnätet. Du kommer att ingå i ett team bestående av 24 kollegor med olika kompetenser.

Driftenheten samarbetar även med andra delar av Karlstads Energi för att säkerställa en effektiv och hållbar energianvändning i Karlstad. Genom att kombinera modern teknik med gedigen kunskap och erfarenhet strävar avdelningen efter att möta kundernas behov och förväntningar på ett tryggt och förnybart sätt.

Tillsammans arbetar vi mot att bidra till framtidens Karlstad!

Arbetsuppgifter

I rollen som drifttekniker hos Karlstads Energi kommer du ha en varierad arbetsdag där du ansvarar för att utföra förebyggande underhåll och hantera felsökning och felavhjälpning inom vårt distributionsnät som sträcker sig från 0,4 till 130 kV. Du kommer att vara involverad i alla kopplingsarbeten samt ansvara vid idrifttagning av nätstationer och montering samt idrifttagning av kortslutningsindikatorer och RTU:er.
Du kommer även att använda vår mätbuss för att arbeta med felsökning i vårt kabelnät.

Dessutom kommer du att vara en viktig del i arbetet med att förbättra och utveckla driften av elnätet.
Vi ser att rollen som drifttekniker är naturlig del av vår beredskapsorganisation och att man över tid kommer att ingå i denna. Vi sätter stort värde i att upprätthålla en hög tillgänglighet i vårt elnät. Det är en spännande och utmanande roll där du får möjlighet att bidra till en mer hållbar och effektiv energiförsörjning för Karlstads invånare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en el-teknisk utbildning på gymnasienivå, KY-utbildning för distributionselektriker eller liknande. Du behöver ha tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt datorvana och kunskaper i Office-paketet. Meriterande är om du har erfarenhet av underhåll av eldistribution och högspänningsanläggningar, utbildningar inom kabelprovning, kabelskarvning mellanspänning, kretsschemaläsning,  ESA-utbildning och relevant EBR-utbildning, men det viktigaste är att du är villig att lära dig det som behövs.

Som drifttekniker vid Karlstads Energi förväntas du ta ett stort ansvar och visa engagemang i ditt arbete. Du är bra på att ta egna initiativ och har god social kompetens i dina relationer, både internt och externt. Vi söker dig som är flexibel och brinner för att leverera god service och hög kvalitet i våra uppdrag.

Samarbete ses som en nyckel för att uppnå våra mål och resultat. Då enheten har ett stort ansvar för bolagets dagliga verksamhet är det viktigt att du är noggrann och metodisk samt kan hantera pressade situationer med många saker som händer samtidigt.

Körkort B är ett krav och BE är meriterande. Tjänsten kan anpassas utifrån dina tidigare erfarenheter och kompetenser.

Om du är intresserad av att ta dina karriärmöjligheter till nästa nivå och bidra till vårt team, vänta inte med att skicka din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer KEN/2024:126
Kontakt
  • Andreas Björk, 054-5401196
  • Lars Elfstrand, 054-5407374
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-18

Tillbaka till lediga jobb