Arbetsuppgifter

Enheten Service IT ansvarar för service och support ut till koncernen Karlstads kommuns anställda och ligger under IT-avdelningen där kundmottagningen ingår.

Ditt huvuduppdrag är att ansvara för vår kundmottagning för telefoni, vilket innebär att hjälpa våra användare på plats samt driva utvecklingen av dess rutiner och processer.

Du tillhör även vår Servicedesk där vi hjälper våra kunder att lösa sina IT- eller telefoniproblem, till större del genom telefonsupport. Där ingår det också att ta emot och behandla beställningar som kommer från alla våra verksamheter inom koncernen.

Kommunens digitala arbetsmiljö utvecklas hela tiden med hjälp av mer flexibilitet, mobilitet och självservice och då ska du finnas där som användarstöd och lösa de frågor eller funderingar som uppstår.

Som tekniker hos oss är du IT-avdelningens ansikte utåt då du arbetar direkt ut mot våra användare.

Vi strävar efter att varje dag försöka utföra saker bättre än de gjordes dagen innan, i så väl kundfokus som arbetsprocessen. Vi arbetar sedan många år tillbaka processtyrt efter ITIL-ramverket men även agilt när det gäller utveckling.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du ha en bakgrund som IT-tekniker och helst arbetat några år heltid med support och felsökning av hård- och mjukvara. Önskvärt att du har kunskap och givit support inom Windows 10/11 och Microsoft 365.

Du har en god social förmåga då våra användare kommer in till vår kundmottagning med olika typer av ärenden och kunskap. Även mycket goda kunskaper inom iOS, Android-enheter är önskvärt.

Du ska se service som en självklarhet och vara nyfiken och ha viljan att lära nytt eftersom det är en miljö i ständig utveckling. Du ser styrkan i att jobba tillsammans med andra och vill bidra till att gemensamt i teamet lösa de frågeställningar ni ställs inför i ert dagliga arbete, samtidigt som du självständigt driver ditt arbete framåt.

Du är strukturerad och analytisk i ditt arbetssätt och har en lugn och pedagogisk framtoning. Tack vare ditt engagemang till ditt uppdrag levererar du alltid resultat under den tidspress som arbetet sätter upp. Du är duktig på informationshantering och uttrycker dig väl i tal- och skrift och har förmågan att växla mellan flera uppgifter samtidigt.

Personliga egenskaper:

  • Drivande och systematisk
  • Samarbetsvillig och prestigelös
  • Kundorienterad

Meriterande:

  • Arbetat efter ITIL-ramverket
  • Goda kunskaper om och erfarenhet av kommunal verksamhet
  • Arbetat med MS Power Plattform

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder Karlstads kommun?

Som anställd i Karlstads kommun finns en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra kommunens stuga i Sälen eller nyttja vår semesteranläggning på västkusten till ett bra pris, semesterdagsväxla till extra lediga dagar, ta bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel, eller för att löneväxla till pension.

Kommunens egna friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Förutom friskvårdsbidrag erbjuder också Karlstads kommun alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp.

Inom Karlstads kommun har du möjlighet till distansarbete under del av din tjänst.

Om Karlstads kommun

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du, tillsammans med 7000 arbetskamrater, göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden".

Kommunledningskontoret, som är den förvaltning som du kommer att tillhöra, arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Christina Kjellberg, Enhetschef Service IT, 054-5401223
Publicerat 2023-03-28
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb