Vård- och omsorgsförvaltningen, Hälso- och sjukvård

Är du vår nya sjuksköterskekollega?

Nu söker vi en ny kollega till vårt sjukskötersketeam inom socialpsykiatrin. Kan det vara du?

Vi erbjuder ett omväxlande jobb och för att komma in i arbetet har vi ett introduktionsprogram som anpassas utifrån dina individuella behov tillsammans med enhetschef, handledare och våra mentorer. Se mer om våra mentorer här!

Arbetsuppgifter

Du arbetar med personer med långvariga psykiska funktionsnedsättningar där en del även har samsjuklighet, dvs kombination med missbruksproblematik. 

Som patientansvarig sjuksköterska (PAS) har du huvudansvaret för den övergripande planeringen kring kundens hälso-och sjukvårdsinsatser, såväl planerade som akuta. Tillsammans med socialsekreterare deltar du vid uppföljningsmöten var 6:e månad samt vid behov. Du har även hand om samordnad individuell planering (SIP) för nya patienter. För patienter och omvårdnadspersonalen har du en konsultativ och handledande roll i de dagliga hälso-och sjukvårdsinsatser som ska utföras. Du medverkar också i de utvecklingsarbeten som pågår inom teamet och organisationen.

Vårdgrannetelefon för inkommande ärenden samt nya ärenden som kommer in via Cosmic Link från slutenvården, behandlingshem osv turas alla i teamet om att ansvara för. 

Målgruppen kräver ett relationsbaserat och personcentrerat arbetssätt där inblandade är flexibla, lyhörda och tillgängliga. Att vinna patientens förtroende och skapa relation kräver tid och många hembesök. Stödjande och motiverande samtal är en viktig del i att förebygga återinsjuknande.
Ett andra mål är att stärka patientens självständighet och motverka isolering. Här krävs god samverkan mellan patienten, socialsekreterare, boendestödjare, arbetsterapeut, sjuksköterskor, öppen- och slutenvården, enhetschefer, vårdcentraler, regioner, behandlingshem samt vård - och omsorgsförvaltningen m.fl.

Vad söker vi hos dig?

Du ska vara legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du är vidareutbildad inom psykiatri och/eller har erfarenhet av socialpsykiatri. Även erfarenhet från kommunal hälso- och sjukvård är meriterande.

För att ta dig till våra patienter behöver du kunna cykla och ha B-körkort.
Arbetet ställer krav på ett professionellt förhållningssätt och att skapa goda relationer med våra kunder, anhöriga och samarbetspartners. Att ta aktiv del i de utvecklingsarbeten som pågår i teamet och organisationen förväntas av dig.  

Som person är du samarbetsinriktad, flexibel, kan arbeta självständigt och har lätt för att kommunicera och samverka i grupp. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande:

Du har dagtidsschema 08-17 med möjlighet till att flexa enligt kollektivavtal och vi tillämpar individuell lönesättning. Det finns en rad förmåner som du kan ta del av utanför jobbet. Du har bland annat möjlighet att hyra stuga i Sälen eller semesteranläggning på västkusten samt ta bruttolöneavdrag för personalbil eller personalcykel. Du kan även träna på kommunens eget friskvårdcenter Haga Motion och vara med på olika motionslopp.

Här kan du se mer om hur det är att jobba hos oss! Välkommen att söka!

Innan erbjudande om anställning begär vi enligt vår policy att få se utdrag ur polisens belastningsregister. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Anna-Lena Mörk, Anna-lena.mork@karlstad.se, 054-5405884
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Maria Bygren, 054-5404756
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-05-01

Tillbaka till lediga jobb