Vård- och omsorgsförvaltningen

Är du en trygg ledare som vill du vara med och skapa framtidens funktionsstödsverksamhet i Karlstad? Då vill vi gärna att du hör av dig när vi nu söker en verksamhetschef till Funktionsstöd inom vård- och omsorgsförvaltningen!

Beskrivning

I ditt uppdrag som verksamhetschef inom Funktionsstöd ingår att, utifrån politiska beslut och gällande lagstiftning och genom gott ledarskap, vara drivande i att verksamheten utvecklas i linje med kommunens mål, värdegrund och vision.

Ditt huvuduppdrag är att leda verksamheten inom Funktionsstöd vilket innefattar ansvar för ca 550 medarbetare som du styr via verksamhetens 13 enhetschefer som rapporterar direkt till dig. Du arbetar med verksamhetsutveckling och kvalitetsresultat inom ditt ansvarsområde och bidrar därmed till hela förvaltningens framgång. Du är direkt underställd förvaltningsdirektören för vård- och omsorg.

I din roll jobbar du såväl långsiktigt strategiskt som med närhet till verksamheten och med insikt och genuint intresse för det dagliga arbetet. Du har ansvar för ekonomi och arbetsmiljö och företräder verksamheten och samverkar såväl internt som externt.

Du deltar i förvaltningens ledningsgrupp, som består av förvaltningsdirektör, fem verksamhetschefer samt chefer för HR, ekonomi, kommunikation, utveckling och bistånd. Här förväntas du ta en aktiv roll och ett helhetsansvar för Funktionsstöd. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och chefsutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare arbetat inom verksamhetsområdet LSS eller har stor kunskap om Funktionsstöds verksamhet. Erfarenhet av förvaltningsövergripande ledningsarbete är meriterande.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och har lätt att skapa och upprätthålla goda relationer och har ett intresse av att leda och utveckla verksamhet. Du ska ha ett engagemang i ledarskapsfrågor och en vilja att utveckla dig själv tillsammans med dina kollegor och medarbetare. Ditt ledarskap präglas av en öppen och rak kommunikation, prestigelöshet samt god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ditt ledarskap bygger på tydlighet och tillit, du skapar förutsättningar för ett aktivt och engagerat medarbetarskap där du ser olikheter som en tillgång. Du är prestigelös och målinriktad, har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar och mod att ta tag i svåra situationer. Som person är du kommunikativ och analytisk, med känsla för att bygga relationer och skapa ett gott samarbetsklimat. 

Med närvaro, drivkraft, inspiration står du stadigt i förändringsprocesser och är lyhörd för verksamheternas och medarbetarnas behov. Du har en förmåga till helhetssyn genom att se och sätta verksamhetens frågor i ett större perspektiv.   

Vad kan vi erbjuda dig?

Karlstads kommun erbjuder gedigen chefsutbildning till alla chefer. I din roll som verksamhetschef har du även stöd av funktioner som administratör, ekonom, verksamhetsutvecklare, HR-specialist samt förvaltningens bemanningsenhet. Utöver det erbjuds du som anställd i Karlstads kommun en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra kommunens stuga i Sälen till ett bra pris, ta bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel eller för att löneväxla till pension.

Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Karlstads kommun erbjuder också alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Gunilla Öberg, Vård- o Omsorgsdirektör, +46545405548
Facklig företrädare
  • Christian Wikman, Vision, 054-5401470
  • Maria Bygren Vårdförbundet, 054-5404756
  • Maria Carlsson, Kommunal, 054-5404754
Publicerat 2023-02-27
Sista ansökningsdag 2023-03-20

Tillbaka till lediga jobb