Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Nobelgymnasiet

Verksamheten är uppdelad på tre stora enheter: Nobelgymnasiet, Sundsta-Älvkullegymnasiet och Tingvallagymnasiet. Förutom skolorna finns övergripande administrativt stöd. Varje skola leds av en rektor som också leder skolans ledningsgrupp. Rektor är också chef för respektive skolas elevhälsoteam. Elevhälsoteamen består förutom av kurator också av skolsköterska, studie- och yrkesvägledare och specialpedagog.

Arbetsuppgifter

Som kurator kommer du att arbeta nära både elever och personal. Dina arbetsuppgifter inkluderar samtal med ungdomar, enskilt och i grupp, handledning och konsultation och du är skolans sakkunniga i sociala frågor. Som kurator är du även länk mellan skolan och socialtjänst och eventuella andra externa instanser. Du deltar i arbetet med skolans struktur och organisation när det gäller värdegrund och likabehandling och bidrar till skolans främjande och förebyggande arbete. Arbetet sker i elevhälsoteamet som består av kurator, specialpedagog, SYV och skolsköterska.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller jämförbar högskoleutbildning. Erfarenhet av socialt arbete med ungdomar enskilt och i grupp är meriterande.
Du är självgående och tar ansvar för din uppgift. Som person är du strukturerad, engagerad och driven och du trivs med ett arbete som ställer höga krav på både samarbetsförmåga och självständigt arbete.
Du skall ha god datorvana och goda erfarenheter av dokumentation.

Vikariat från 1 november 2022 till 30 juni 2023 med möjlighet till förlängning.
Rekryteringen sker löpande.
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 november
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Jan Johansson, 0545401332
Facklig företrädare
  • Katarina Carlsson , 054-5401640
Publicerat 2022-09-12
Sista ansökningsdag 2022-10-03

Tillbaka till lediga jobb