Barn- och ungdomsförvaltningen, Modersmålsenheten

Nu söker vi modersmålslärare i nederländska till skolorna i Karlstads kommun!

Beskrivning

Språk är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Genom språket utvecklar människor sin identitet, utrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Att ha tillgång till sitt modersmål underlättar också språkutveckling och lärande inom olika områden.

Tjänsten är placerad på modersmålenheten som organiserar modersmålsundervisning och studiehandledning i cirka 40 språk inom grundskolan och gymnasieskolan i Karlstads kommun. I modersmålslärarens uppdrag ingår att vara en brygga mellan modersmålet och det svenska språket samt hjälpa och stötta eleverna i deras utveckling och lärande i nära samarbete med övrig personal på skolorna. På enheten arbetar cirka 50 lärare.

Arbetsuppgifter

Som modersmålslärare ansvarar du för modersmålsundervisningen och/eller studiehandledning i nederländska på skolorna i kommunen. Du bedriver undervisning av hög kvalitet och har ett inkluderande förhållningssätt. I tjänsten ingår det att planera undervisningen och använda digitala verktyg för såväl elevernas lärande som planering och dokumentation av undervisningen.

Du har ett nära samarbete med övrig personal på skolorna. Undervisningen förläggs på flera skolor i Karlstad.  I tjänsten kan även fjärrundervisning ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i nederländska som modersmål, och har kunskaper om den svenska skolans styrdokument. Du har det aktuella språket som modersmål samt goda kunskaper i det svenska språket såväl i tal som i skrift. Det är meriterande om du har erfarenheter från liknande arbete.

Vi ser gärna att du som söker är flexibel, lyhörd och driven i din yrkesroll. Du har god samarbetsförmåga och ser det som viktigt och betydelsefullt att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Genom ditt stora intresse för elevernas lärande utvecklar du ditt arbete med att skapa goda försättningar för alla elevers möjlighet till lärarande och utveckling. 

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Höstterminen 2024
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Timanställning
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Camilla Marble, 076-5291819
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Pontus Larson, 054-216689
  • Sveriges lärare, Cathrine Sonesson, 054-5404755
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb