Sundsta-Älvkullegymnasiet, Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Beskrivning

Sundsta-Älvkullegymnasiet är en av Sveriges största och modernaste gymnasieskolor. Skolan invigdes i augusti 2021. Vid Sundsta-Älvkullegymnasiet ska alla elever lyckas! Skolans vision och värdegrund utgår från värdeorden; Framtid, Skolglädje, Relationer och Kvalitet.  

Skolan leds av en Gymnasiechef och ledningsgruppen består, förutom av Gymnasiechef, av sex rektorer och två enhetschefer.  

På skolan finns Teknikprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Humanistiska programmet, Estetiska programmet, Anpassad gymnasieskola och Introduktionsprogrammet. 

Arbetsuppgifter

Som rektor vid Sundsta-Älvkullegymnasiet så ingår du i skolledningen. Det är vi tillsammans som leder skolan framåt. Du förväntas ta ett helhetsansvar för hela skolan samtidigt som du ansvarar specifikt för Teknikprogrammet. Att samarbeta, dela med sig av erfarenheter och lära av varandra är mycket viktigt i vårt lednings- och skolutvecklingsarbete. 

Teknikprogrammet vid Sundsta-Älvkullegymnasiet är ett fantastiskt program. Programmet har fem inriktningar och med Gymnasieingenjörsexamen (TE4) så kan man säga att det både är ett studieförberedande och ett yrkesförberedande program. Samarbetet med Karlstads Teknikcenter där Gymnasieingenjörsutbildningen (TE4) är förlagd är en naturlig del av uppdraget som rektor för Teknikprogrammet. 

Vid Teknikprogrammet studerar idag ca 500 elever vilket betyder att Teknikprogrammet vid Sundsta-Älvkullegymnasiet är ett av Sveriges populäraste program. Att Teknikprogrammet är attraktivt, både för personal och elever, är mycket viktigt. Inte minst ur regionens näringslivs- och kompetensförsörjningsbehov.  

Därför är samverkan med både näringsliv och Karlstads Universitet prioriterade områden. Programmet är ett certifierat Teknikcollege och vi har goda samarbeten med exempelvis Ung företagsamhet och Ljungbergsfonden. Samarbeten som vi självklart vill utveckla ännu mer. 

Närmast i tid ligger implementeringen av den nya ämnesbetygsreformen (Gy25) som vi redan påbörjat. Ett utvecklingsarbete som kommer pågå under de kommande åren. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en trygg, uthållig, pålitlig och engagerande chef och ledare. Du ska ha förmågan att inspirera och entusiasmera andra. Du arbetar tillitsskapande där du förstår vikten av tydlighet och uppföljning.  

Du är väl insatt i skolans kunskaps- och värdegrundsuppdrag och dina beslut förankras i skolans styrdokument och i den vetenskapliga forskningen.  

Du är modig, nyfiken och provar gärna nya saker samtidigt som du gillar ordning och reda. Som rektor för Teknikprogrammet så är det en fördel om du har ett ”entreprenöriellt perspektiv och ett ingenjörsmässigt förhållningssätt”.  

Du är trygg med den moderna skolans digitala teknik och är både en förebild i användandet och drivande i utvecklingen av nya arbetssätt och arbetsmetoder. 

Du förstår också vikten av att aktivt arbeta för att skapa, upprätthålla och utveckla kontakter och samarbeten med företag och universitet. Tillsammans med vår lokala samordnare för Teknikcollege så ansvarar du för samarbetet framåt. 

Vi tror att du är en erfaren rektor och att du har gått den statliga rektorsutbildningen. I grunden har du en akademisk utbildning med en pedagogisk examen. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer SÄG-202405
Kontakt
  • Daniel Skålerud, 054-5401406
Facklig företrädare
  • Facklig kontakt nås via Karlstad kommuns växel, 054-5400000
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb