Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Familjeavdelningen

 

 

Beskrivning

Nu kan du bli en av oss!

Familjevåldsenheten tillhör organisatoriskt Arbetsmarknads- och socialförvaltningens Familjeavdelning.

I Familjevåldsenheten ingår Barnahus Värmland och Hot- och våldsteamet, regionkoordinatorer mot prostitution och människohandel för polisregion Bergslagen. Nu ska vi utöka vår enhet med en Samordnare/Kurator som ska arbeta uppsökande, stödjande och i tät samverkan både internt och externt mot sexuell exploatering av barn och unga vuxna 13-25 år i Karlstad. 

Hot- och våldsteamet består av 1 ärendehandledare och 5 socialsekreterare. Hot- och våldsteamets uppdrag är att utreda vuxna våldsutsattas behov av stöd och skydd samt våldsutövare behov av stöd. Barnahus Värmland styrs av en styrgrupp och det är de två samordnarna på Barnahus Värmland som ingår i enheten. Barnahus Värmlands uppdrag är att göra barnets väg genom rättsprocessen så smidig och rättssäker som möjlig.

Arbetsuppgifter

Som Samordnare/Kurator på Familjevåldsenheten blir dina arbetsuppgifter att arbeta förebyggande och uppsökande bland annat på nätet samt att erbjuda råd och stödsamtal till ungdomar och föräldrar/anhöriga. Då tjänsten är helt ny så kommer det inledningsvis handla om att kartlägga och bygga upp tjänsten utifrån de behov som finns. Samverkan med interna parter på förvaltningen och externa parter såsom skolan, regionen och polisen är en förutsättning för arbetet framåt.

Vi erbjuder dig som ny en handledare som hjälper dig att komma in i vardagen på enheten. Vi har en tydlig och väl fungerande struktur både på enheten och på Familjeavdelningen. Alla nyanställda får en gedigen introduktionsutbildning som syftar till att öka både din kompetens och förståelse för den organisation du arbetar i. Du får även extern handledning samt kollegialt stöd av kollegor som arbetar med liknande arbetsuppgifter.

Om du kommer till oss så får du ett härligt gäng att lära känna, skratta och arbeta tillsammans med.

Välkommen med din ansökan! 

Kvalifikationer

Socionomexamen eller motsvarande akademisk utbildning är ett krav. Vi söker dig med engagemang och drivkraft, du är en socionom med bakgrund som socialsekreterare och/eller kurator. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbetat med ungdomar och unga vuxna samt har erfarenhet inom området. Kunskap om sociala medier och hur de användas av målgruppen är önskvärt.

Som person ska du ska vara flexibel, engagerad och strukturerad samt kunna arbeta strategiskt i den fortsatta utvecklingen av tjänsten. Eftersom arbetet kommer ske i nära samverkan med både interna och externa parter är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer. Du ska även ha god förmåga att arbeta självständigt.


B -körkort med manuell växellåda är ett krav. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Frida Malmén, 054-5405869
Facklig företrädare
  • SSR Ordf Sara Nicander, 054-5404946
  • Vision ordf Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2023-03-28
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Zurück zu Stellenangeboten