Karlstads El- och Stadsnät AB

 

 

Karlstads El- och Stadsnät AB ägs av Karlstads kommun och är ett bolag som bygger och tar hand om det kommunala elnätet och fibernätet i Karlstad. Vi säkrar tillgången till elektricitet och bredbandstjänster för Karlstadsborna. Här arbetar cirka 90 medarbetare, bland annat el- och fibermontörer, ingenjörer, säljare och projektledare.

Beskrivning

Distributionselektriker bygger, underhåller och reparerar ledningsnät som består av luftledning eller jordkabel; bygger, underhåller och reparerar ställverk och transformatorstationer. 

Arbetet som distributionselektriker är fritt och omväxlande men kräver samtidigt stor kunskap. Att arbeta fysiskt utomhus är en naturlig del av arbetet. Kombinationen av praktiskt arbete tillsammans med stundtals totalfokusering och stort ansvar gör arbetet varierande. Distributionsnätet finns i samhällen, längs vägarna och ute i skog och mark. Det är din kunskap som gör att vardagen fungerar hemma hos Karlstadborna, ute hos företagen, i skolorna och inom vård och omsorg.  

Distributionselektriker samverkar med driftcentralen, grävmaskinister och andra för att kunna utföra det planerade arbetet, alltid med säkerheten i fokus. Jourberedskap kan förekomma.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som distributionselektriker kommer du jobba i ett arbetslag där vi bygger nytt nät - och reinvesterar i gammalt nät, skåp och stationer och kabeldragning 0,4 – 10 kV. Produktionsavdelningen har 40 medarbetare och består av drift, byggnation och felavhjälpning.  

Som person har du lätt för att samarbeta med andra och och bidrar till glädje på arbetsplatsen. Som delaktig i vårt gäng på Karlstads El- och Stadsnät får du jobba i en organisation som har geografisk närhet till verksamheten vilket gör att du i din närmiljö kommer se vad som händer utifrån de långsiktiga planerna. Du kommer välkomnas av ett härligt team som jobbat tillsammans en längre tid och som präglas av hög ansvarsanda!  

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har elutbildning på minst gymnasienivå alternativt KY-utbildning för distributionselektriker eller annan likvärdig utbildning. Du behöver ha B-körkort och goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.   

Vi ser på det som meriterande med erfarenhet från elkraftsbranschen och ESA-utbildning.

Vad erbjuder Karlstads El- och Stadsnät?

Förutom ett stort gäng härliga kollegor har du som anställd på Karlstads El- och Stadsnät även en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra stuga i Sälen eller nyttja vår semesteranläggning på västkusten till ett bra pris, semesterdagsväxla till extra lediga dagar, löneväxla till pension eller bruttolöneavdrag för personbil eller personalcykel. Som medarbetare har du ett förmånligt friskvårdsbidrag och vi ger även alla anställda möjligheter att kostnadsfritt delta i olika motionslopp. I tillägg till detta har vi i våra lokaler ett eget gym och erbjudande om massage en gång i månaden.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer KNAT/2023:76
Kontakt
  • Elsa Näsström, HR-ansvarig, 054-5406033
  • Lennart Ivars, produktionschef, 054-5407373
Facklig företrädare
  • Fredrik Skoglund, Seko, 054-5407376
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-14

Zurück zu Stellenangeboten