Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Familjeavdelningen

Arbetsuppgifter

En av våra kollegor ska vara föräldraledig. Vi söker en vikarie med engagemang för barn och unga som bor i familjehem. Barn som placeras i familjehem är en av samhällets mest utsatta grupper. Barnen är i behov av omfattande stöd för att kunna utvecklas positivt. God kvalitet inom familjehemsvården är därför mycket viktigt för oss och det ställer krav på en fungerande handläggning. Dina främsta arbetsuppgifter är att vara myndighetsutövande socialsekreterare för familjehemsplacerade barn och unga. Du kommer att ha ett nära samarbete med socialsekreterare på Resursenheten, som har det övergripande ansvaret för familjehemmen som barnen är placerade i. Målsättningen är att du som socialsekreterare ska ha ett helhetsperspektiv utifrån barnets behov. Du kommer ha tät kontakt med barnet i familjehemmet men också med biologiska föräldrar, skola, hälsovård, familjehem med flera.   

Som anställd på Familjeavdelningen erbjuds ett gediget introduktionsprogram för nyanställda där grundutbildning i Signs of Safety ingår. För nya socionomer erbjuds Yrkesresan.  
När du kommer till oss får du en egen mentor och introduktion så att du stegvis kommer in i arbetet. Vi har förutom en enhetschef, två ärendehandledare på enheten som vägleder och handleder dig i ditt vardagliga arbete. Utöver detta kommer du att få ett stabilt och härligt gäng att lära känna och jobba med. Vi har fina ändamålsenliga lokaler i centrala Karlstad som gör att vi stortrivs på arbetet.

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav. Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, med myndighetsutövning och familjehemsvård är meriterande. Vi värdesätter god samarbetsförmåga, beslut- och handlingskraft, kreativt tänkande samt förmåga att arbeta självständigt när det behövs. Duktig på att strukturera och samordna arbetet och uttrycka sig väl i tal och skrift. 
 B-körkort, för manuell växellåda, är ett krav.

Visstid 12 månader med möjlighet till förlängning.

Intervjuer kommer att påbörjas under ansökningstiden. Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Jenny Harknäs, 054-5408508
Facklig företrädare
  • SSR Ordf Sara Nicander, 054-5404946
  • Vision ordf Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb