Vård- och omsorgsförvaltningen, Hälso- och sjukvård

Vad söker vi?

Nu söker vi dig som är distriktssjuksköterska till vårt mobila resursteam i Karlstad!

Teamet fungerar som en mobil vårdcentral och erbjuder årliga årskontroller och akuta besök vid behov. Gillar du självständigt arbete och kundkontakt är detta jobb för dig!

Arbetsuppgifter

Mobilt resursteam är en samverkan mellan Region Värmland och Karlstads kommun sen september 2017. Målgruppen är multisjuka patienter över 65 år som har beviljad hemsjukvård då du har svårt att ta sig till vårdinrättningar.

Teamet består av tre distriktssköterskor från Karlstads kommun, tre läkare från Region Värmland och till teamet finns även tre apotekare knutna. Syftet är att minska inläggningar i slutenvården, öka tryggheten och kontinuiteten samt att vara ett stöd för patient, närstående och personal. 

Exempel på arbetsuppgifter i mobila resursteamet:

Arbetet innebär både telefonrådgivning och utredningar om bl a demens, diabetes och benskörhet. Du gör både planerade och akuta bedömningar, uppföljningar, samverkan med vårdgrannar, anhörigstöd, hembesök, dokumentation och planering. Du medverkar också i de utvecklingsarbeten som pågår inom teamet och i organisationen.

Din introduktion anpassas utifrån dina behov som nyanställd, du handleds av kollegorna i teamet och utbildas av våra mentorer. Möt våra mentorer här!

Kvalifikationer

Du är distriktssjuksköterska. Utbildning i ambulanssjukvård/psykiatri eller erfarenhet av geriatrisk vård och/eller kommunal hälso- och sjukvård ser vi som meriterande.

 B-körkort behöver du ha samt att du kan cykla.

Arbetet ställer krav på ett professionellt förhållningssätt och ett gott bemötande enligt vår värdegrund i kontakten med våra kunder, anhöriga och samarbetspartners. Som person är du därför samarbetsinriktad, flexibel, kan arbeta självständigt samt har lätt för att kommunicera och samverka i grupp.

Vårt erbjudande

Du har som anställd i koncernen Karlstads kommun en rad förmåner. Du kan bland annat hyra kommunens stuga i Sälen eller bo på Sunna semesteranläggning på Tjörn till ett bra pris. Möjligheten finns även till bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel samt löneväxling till pension. Kommunens eget friskvårdscenter Haga Motion, är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns bland annat styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning samt massage. Koncernens friskvårdsbidrag finns att nyttja via Epassi samt att du som anställd erbjuds möjlighet att delta i olika motionslopp inom kommunen.

Här kan du se mer om hur det är att jobba hos oss i koncernen Karlstads kommun och solstaden!
Urvalet kommer att starta redan under ansökningstiden och ske löpande. Välkommen att söka!

Innan erbjudande om anställning begär vi enligt vår policy att få se utdrag ur polisens belastningsregister. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Anna-Lena Mörk, anna-lena.mork@karlstad.se, 054-5405884
Facklig företrädare
  • VF, Maria Bygren, maria.bygren@karlstad.se, 054-5404756
Publicerat 2023-02-15
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb