Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Herrhagsskolan

Om arbetsplatsen

Söker du ett jobb där du får se barn utvecklas, bygga relationer, hitta vägar för alla barns lärande och lämna ett avtryck i barnens liv? Vad bra, då är det kanske dig vi söker!

Nu söker vi tre lärare i fritidshem till Herrhagsskolan inför kommande läsår.

Herrhagsskolan är en grundskola i centrala Karlstad med ca 455 elever  i årskurserna i år F till 6. Verksamheten omfattar grundskola, fritidshem och anpassad grundskola. Skolan ligger endast någon kilometer från centrala Karlstad och håller till i anrika lokaler i en av Karlstads mest karaktäristiska och omtyckta skolbyggnader. När du kommer till oss möts du av en livlig och välkomnande atmosfär där elever och personal tillsammans skapar lärorika skoldagar i härlig gemenskap. Herrhagsskolan är en skola med professionell, kreativ och trivsam arbetsmiljö för både barn och vuxna, där goda relationer och minnen för livet skapas.

Det är viktigt för mig att det går bra för dig är ett förhållningssätt som genomsyrar både elevers och pedagogers handlingar. Hos oss får lek, nyfikenhet och lust ta plats på ett sätt som erbjuder och utmanar till olika sätt att lära. Hos oss är olikheter är en självklar tillgång där varje individ blir respektfullt bemött och känner sig uppskattad. Med hela människan i åtanke har vi en undervisningskultur som är tydlig, tillåtande och inkluderande. På Herrhagsskolan låter vi den egna praktiken möta ny forskning och arbetssätt som berikar och vi bidrar till lärande genom ett vänligt och tillitsfullt bemötande. 

Arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshem ingår du i ett arbetslag som består av grundskollärare, fritidspedagoger och elevassistenter som regelbundet träffas för att planera och utveckla verksamheten. Du utför ditt arbete i såväl fritidshemmet som i skolan. Tillsammans med dina kollegor bedriver du pedagogisk och meningsfull undervisning som utmanar och stimulerar elever till lärande både inomhus och utomhus.

Arbetet som lärare i fritidshem är kreativt, omväxlande och ställer krav på ett lösningsinriktat förhållningssätt.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med inriktning mot fritidshem. 

Vi söker dig som är en förebild för barnen och har hög tilltro till deras kompetens. Som person ser vi att du inspireras av att skapa lärande och utveckling för alla elever. Utifrån ditt tydliga och medvetna ledarskap och erfarenhet utformar du en öppen och trygg miljö där alla känner sig inkluderade. Du har hög social kompetens och en tydlig vilja att tillsammans med kollegor och ledning utveckla både dig själv och verksamheten som du arbetar i. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-06-29
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 60%-100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Jenny Carlaby, 054-5403583
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Cathrine Sonesson, 054-5404755
  • Kommunal, Ulrica Elfgren Borgström, 054-5408707
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb