Teknik- och fastighetsförvaltningen

Beskrivning

Fastighetsavdelningen, där förvaltningsenheten är en av fem enheter (varav två driftsenheter), ansvarar för Karlstads kommuns byggnader. Vi förvaltar ca 550 000 kvm egenägda fastigheter samt ca 150 000 kvm inhyrda fastigheter och omsätter ca 800 miljoner/år. Vårt uppdrag är att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler till all kommunal verksamhet samt bidra till bra miljöer för karlstadsborna. Tillsammans skapar vi attraktiva, tillgängliga och hållbara lokaler. Beståndet består främst av skolor, vårdboenden, kulturbyggnader, fritidsanläggningar, kontor samt även bostäder och badhus.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvaret för att förvalta och utveckla verksamheten inom uppdragets ramar. Med ett stort fokus på både resultat, relation och helhet leder du medarbetarna mot de uppsatta mål som finns, stort fokus läggs på det operativa arbetet. Uppföljning, utvärdering av verksamhet samt ekonomi är en naturlig del i ditt arbete. Ditt team består av fastighetsförvaltare, byggledare och lokalplanerare, totalt 18 medarbetare.

Vidare deltar och bidrar du kring utveckling över teamgränser tillsammans med övriga enhetschefer. Du är direkt underställd avdelningschefen för fastighetsavdelningen och ingår i avdelningens ledningsgrupp bestående av 5 enhetschefer och avdelningschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom fastighetsekonomi och/eller annan utbildning som kan vara betydelsefull för uppdraget kompletterat med erfarenheter av liknande arbetsuppgifter. Du har god förståelse för uppdraget och erfarenhet inom fastighetsbranschen. Vi ser med fördel att du tidigare jobbat inom fastighetsförvaltning, gärna inom offentlig förvaltning.

För att lyckas i rollen har du förståelse för att arbeta i en politiskt styrd verksamhet, erfarenhet av att hantera ett uppdrag med offentlig insyn i en transparent verksamhet. Ett genuint samhällsintresse och god omvärldsorientering där du genom din kunskap behärskar diskussioner kring komplexa frågor. Vi ser att du har en god administrativ, ekonomisk och organisatorisk förmåga att skapa struktur och balans vilka utgör viktiga förutsättningar för en väl fungerande verksamhet.

Du står för ett modernt och prestigelöst ledarskap med förmåga att inspirera och stimulera din omgivning. Du visar tillit till dina medarbetare genom att delegera ansvar och ge dem förutsättningar att växa samtidigt som du finns där som ett stöd. Du är en trygg och handlingskraftig ledare och kan med integritet och professionell hållning prioritera och driva rätt frågor och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Din lyhördhet skapar goda samarbeten, tillitsfulla relationer där du även har mod att agera i svåra situationer. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Du motiveras av att vara i framkant och kryddat med ditt branschspecifika intresse lyckas vi med att ta oss till nästa nivå samt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet och ledarförmåga. Erfarenhet av att hantera media ser vi som en merit. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer TFN/2024:2618
Kontakt
  • Sofia Elfström, avdelningschef, 054-5404309
Facklig företrädare
  • Sveriges Ingenjörer, Patrik Blomquist,, 054-5406808
  • Vision, Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb