Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Familjeavdelningen

Arbetsuppgifter

Barnjourhemmen ska kunna ta emot två barn 0-12 år för kortare tid och sedan behöver vi också jourhem för ungdomar som ska ta emot ungdomar som är 12-21 år för kortare tid.

Uppdraget innebär att samarbeta med socialtjänst, biologiska föräldrar, skola och andra aktörer som finns runt den unge.

Tillträde: För att bli kontrakterat jourhem genomgår du först en utredning som innefattar hembesök, intervjuer, referenstagande samt kontroll i social-, kronofogdens-, samt polisens register. Efter utredning sker tillträde snarast eller efter överenskommelse. 

Stöd: Som kontrakterat jourhem har du tillgång till erfarna socialsekreterare för kontinuerligt råd och stöd. Resursenheten erbjuder även Socialstyrelsens familjehemsutbildning ”Ett hem att växa i”, extern handledning av psykoterapeut, utbildning av interna arbetsmetoder samt föreläsningar. Karlstads kommun har flera kontrakterade jourhem vilket ger möjlighet till erfarenhetsutbyte samt gemensamma träffar. Social beredskap finns att tillgå under kvällar, nätter och helger.

Ersättning: Ersättning utgår i form av arvode som motsvarar en heltidslön samt en heltäckande omkostnad för de placerade barnen/unga. Arvodet beskattas och är sjukpenning- och pensionsgrundande.  Varmt välkommen att höra av dig med din intresseanmälan!  Vi söker även fler familjehem. Följ oss gärna på Facebook, Karlstad kommun-familjehem. Vi undanber oss kontakter från privata aktörer som förmedlar familjehem.

Kvalifikationer

Du/ni är en trygg och stabil person/familj som har erfarenhet av barn och ungdomar. Har du/ni egna hemmavarande barn bör de vara tonåringar eller äldre. Du/ni har inte andra familjehemsuppdrag och kan erbjuda de placerade egna rum. En vuxen ska vara hemma på heltid. Du bor inom fem mils radie från Karlstad. Körkort och egen bil erfordras. Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Arvode
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad timanställning
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Erika Persson, 054–5405256erika.persson@karlstad.se
  • Katarina Karlsson, 054–5404925katarina.karlsson@karlstad.se
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb