Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Familjeavdelningen

Arbetsuppgifter

Vill du göra skillnad för Karlstads barn och unga samt arbeta inom en socialtjänst med bra stöd,  struktur och tydliga rutiner? Då är det just dig vi söker.

Östra utredningsenheten tillhör Arbetsmarknads- och socialförvaltningens Familjeavdelning och är en av två utredningsenheter. Vi på östra utredningsenheten söker nu 1-2 socialsekreterare som handlägger barn och unga 0-18 år utifrån lagstiftningarna SoL och LVU. Om du kommer till oss erbjuder vi dig en arbetsplats med härlig stämning och fin sammanhållning. Personalgruppen består av engagerade, kompententa och ansvarsfulla socialsekreterare. Vi håller till på Karolinen i centrala delarna av Karlstad.

Vi erbjuder dig som ny, en mentor som hjälper dig att komma in i arbetet och de dagliga rutinerna. Enheten består av tre team och till dom finns knutet varsin ärendehandledare, vars främsta uppgift är att handleda och vägleda dig i ditt dagliga arbete. Nyanställda får en gedigen introduktions- och grundutbildning.

Välkommen med din ansökan.

Läs mer här: https://karlstad.se/jobba-hos-oss/vara-verksamheter/arbetsmarknads--och-socialforvaltningen Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för uppdraget. Som person behöver du ha en god kommunikativ och skriftlig förmåga, vara flexibel och gilla utmaningar. Då arbetet ibland kan vara psykiskt påfrestande är det viktigt att du har en personlig mognad, är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och det professionella. Det krävs av dig att du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer.

Östra utredningsenheten eftersträvar att vara en verksamhet i utveckling och ständig förbättring därför är det viktigt att du är öppen för förändring och gillar att tänka i nya banor. Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten myndighetsutövning barn 0-18 år är meriterande. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet och din förmåga att bidra till en god arbetsmiljö.

B-körkort, för manuell växellåda, är ett krav. Vi kommer begära in utdrag från polisregistret på den som får tjänsten.

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Titta gärna på filmen från vår förvaltning via nedanstående länk:

https://vimeo.com/karlstadskommun/socialsekreterare Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Ulrika Sewelén, 054-5405330
Facklig företrädare
  • SSR HSO Briannah Mulego, 054-5401715
  • Vision ordf Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb