Teknik- och fastighetsförvaltningen

Beskrivning

Älskar du vatten och drivs av att skapa samhällsnytta varje dag? VA-avdelningen på Karlstads kommun ansvarar för det viktiga uppdraget att producera dricksvatten, rena avloppsvatten och ta hand om dagvatten. Nu finns möjligheten att ta ansvar för dricksvattenproduktionen och vara med och skapa hållbara dagar för Karlstadsborna. 

Som enhetschef för enhet Vatten ansvarar du för dricksvattenproduktion, med det övergripande målet att se till att det finns tillräckligt mycket dricksvatten med rätt kvalitet när våra anslutna öppnar kranen. Tjänsten utgår från Sörmons vattenverk.

Enheten Vatten består av 14 medarbetare, i rollerna arbetsledare, drifttekniker, driftingenjörer, laboratorieingenjörer. Vi är ett härligt gäng där vi bryr oss om varandra och alltid ställer upp. Enheten samarbetar nära med andra enheter inom avdelningen. 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef Vatten ansvarar du för dricksvattenproduktion vid Karlstads kommuns vattenverk, där du bidrar genom att leda verksamheten framåt med stort hjärta och engagemang för medarbetare och leverans av rent vatten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att säkerställa produktion av dricksvatten till våra kunder, samt underhålla och förvalta våra anläggningar så att vi uppfyller våra krav. Arbetet gör du tillsammans med dina medarbetare genom att visa intresse och med ett närvarande och tillitsbaserat ledarskap.

I rollen har du ett ansvar för verksamhet, anläggningar, arbetsmiljö, personalfrågor och ekonomi för enheten. Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp där du tillsammans med ledarkollegorna tar ett övergripande ansvar för avdelningens mål och långsiktiga utveckling. Du rapporterar till avdelningschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är van ledare. Du har relevant eftergymnasial utbildning inom teknik, miljö, samhällsbyggnad eller motsvarande, alternativt har förvärvat dig kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig på annat sätt. Det är meriterande om du har erfarenhet från VA, processindustri och /eller kommunalteknisk verksamhet. Du bör ha en god förståelse för anläggning och process och de krav som omfattar vår verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och som ledare är du lyhörd men tydlig och fattar beslut utifrån helheten. Du har ett bra självledarskap med förmåga att driva ett utvecklande ledarskap för dina medarbetare där du står trygg i en god värdegrund och har förmåga att inspirera med personlig omtanke som grund. Du trivs med att utveckla och skapa systematik i arbetssätt och processer. Du medverkar till att skapa goda relationer och samarbetsklimat mellan enheterna på avdelningen. B-körkort är ett krav.

För oss är trivsel och arbetsglädje en viktig bit, och självklart bidrar du till detta på ditt sätt.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.

Du erbjuds

Vi kan erbjuda dig en spännande arbetsplats med varierade arbetsuppgifter där du har en viktig roll i Karlstads utveckling mot ett hållbart samhälle.

Som anställd i Karlstads kommun har du dessutom en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra kommunens stuga i Sälen eller semesteranläggning på västkusten till ett bra pris, ta bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel. Här finns även möjlighet att semesterväxla för att kunna njuta av några extra lediga dagar under året. Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion som får nyttjas av alla anställda i kommunen till ett förmånligt pris. Här finns styrketräning, spinning, cirkelträning, massage med mera. Vi erbjuder också friskvårdsbidrag, friskvård på arbetstid samt möjligheten att delta i olika motionslopp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer TFN/2024:1834
Kontakt
  • Patrik Nilsen, avdelningschef, 054-5406578
Facklig företrädare
  • Sveriges Ingenjörer, Patrik Blomquist,, 054-5406808
  • Vision, Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb