Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Frödingskolan

Beskrivning

När du kommer till Frödingskolan möts du av glädje och nyfikenhet. Eleverna på skolan kommer från en mängd olika kulturella bakgrunder vilket ger en dynamik och härlig atmosfär. Hos oss går ca 280 elever i årskurserna 4-9. Vi finns i stadsdelen Kronoparken, ca 7 kilometer öster om Karlstads centrum och en knapp kilometer från Karlstads universitet. I arbetet för Karlstads kommuns vision "Ett bättre liv i solstaden" är framtidsval och språkutveckling två viktiga inslag i Frödingskolans dagliga arbete: När våra elever lämnar oss för att gå vidare mot gymnasiestudier ska de ha ett rikt och nyanserat språk samt ett gott självförtroende för att ta sig an de valmöjligheter som samhället erbjuder. 

Vi söker nu en lärare för undervisning MA och NO årskurs 7-9.

Arbetsuppgifter

Uppdraget innebär undervisning i Matematik och NO i årskurs 7-9. I det arbetet använder du ett språkutvecklande arbetssätt där du systematiskt hjälper eleverna att skapa en brygga från sitt vardagsspråk till det formella skolspråket. Du arbetar formativt och visar att du har höga förväntningar på både dig själv och eleverna för att på så vis skapa förutsättningar för att eleverna ska nå så långt som möjligt inom ämnet. Din undervisning innehåller en hög andel praktiska/laborativa inslag för att väcka nyfikenhet och engagemang hos eleverna. Du använder digitala verktyg som en naturlig del av din undervisning. I tjänsten ingår också mentorskap i en klass tillsammans med en kollega. 

Du ska vara flexibel, lugn, tålmodig och lösningsfokuserad samt ha en vilja att ta stort eget ansvar och ha lätt för att samarbeta. Du ingår både i ett arbetslag och ett ämneslag där fokus är att samarbeta och utveckla undervisningen och verksamheten. 

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med behörighet att undervisa i matematik och NO åk 7-9. Du har god vana att använda digitala plattformar för kommunikation av planering och dokumentation av elevresultat samt en god förmåga att skapa tillitsfulla relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare.

Du måste ha lätt för att samarbeta i arbetslag och ämneslag och dela med dig och ta till dig av andras kunskap och perspektiv samt att du alltid sätter eleven i fokus.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Intervjuer kan komma att ske under ansökningsperioden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer BUN/2023:1285
Kontakt
  • Anna Mossberg, rektor from vt 2023, 054-5409914
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Cathrine Sonesson, 054-5404755
  • Sveriges lärare, Pontus Larson, 054-216689
Publicerat 2023-10-02
Sista ansökningsdag 2023-10-20

Tillbaka till lediga jobb