Vård- och omsorgsförvaltningen, HR-stab

Beskrivning

Är du en stjärna på arbetslivsinriktad rehabilitering och förebyggande insatser och vill ha möjlighet att göra skillnad? Har du några års erfarenhet av strategiska och operativa HR-frågor? Då kan det vara dig vi söker! Vi på HR-funktionen inom vård- och omsorgsförvaltningen bildar tillsammans ett starkt team för att möta verksamhetens behov samtidigt som vi driver utvecklingen framåt inom HR-området. HR-funktionen består av totalt 15 medarbetare och vi ger stöd till förvaltningens omkring 80 chefer.

Eftersom vår nuvarande kollega planerar att gå i pension erbjuder vi nu en utvecklande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka hur vi ska jobba med arbetslivsinriktad rehabilitering och förebyggande insatser i förvaltningen.

Arbetsuppgifter

I rollen som HR-specialist arbetar du operativt men också strategiskt. Du ger verksamhetsnära råd och stöd till våra chefer inom förebyggande åtgärder på individnivå, arbetslivsinriktad rehabilitering och arbetsanpassning samt till viss del även i övriga HR-relaterade områden. Du kommer vara ett nära och operativt stöd till förvaltningens chefer i enskilda rehabiliteringsärenden.

Vi ser det hälsofrämjande och förebyggande arbetet som en viktig pusselbit för att möta kompetensutmaningen. Kommunens friskvårdscenter Haga motion är organiserat under HR-staben på vård- och omsorgsförvaltningen. Det skapar stora förutsättningar för oss att arbeta just hälsofrämjande och förebyggande – ett arbete som vi vill att du är med och utvecklar. Såväl på individbasis som i grupp. Uppdraget omfattar dessutom att ta ut och analysera sjukstatistik och viss annan personalstatistik.

I rollen kommer du att ha ett nära samarbete med HR-funktionens fem övriga HR-specialister, varav en jobbar med specialistområdet arbetsmiljö. Du kommer också att ingå i ett nätverk med HR-specialister från kommunens övriga förvaltningar som arbetar med arbetsmiljö och rehabilitering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom personal- och arbetslivsområdet, företagssköterska eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av brett HR-arbete och gärna från kommunal verksamhet, men du kan också ha annan erfarenhet av att arbeta med förebyggande hälsoarbete och arbetslivsinriktad rehabilitering. Självklart har du mycket god kunskap inom arbetslivsinriktad rehabilitering.

Du har fokus på att hitta lösningar och arbetar för att skapa och bibehålla goda relationer såväl internt som externt. Du kan självständigt planera och utföra dina uppgifter och är trygg i din yrkesroll. Du trivs med en varierad roll där du får möjlighet att stötta och coacha både chefer och medarbetare – där du kan göra skillnad på riktigt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Susanne Gustafsson, HR-chef, 0545405553
Facklig företrädare
  • Vision, Katarina Carlsson, 054-5404757
  • SSR, Sara Nicander, 054-5404946
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb