Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Vill du tillsammans med oss vara med och forma och skapa förutsättningar för framtidens studerande? Då kan det här uppdraget vara något för dig.

Karlstads Teknikcenter är en del av gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i koncernen Karlstads kommun. Karlstads Teknikcenters uppdrag är att tillsammans med näringslivet investera i framtiden genom att skapa utbildningar och lärmiljöer som förser arbetslivet med rätt kompetens i rätt tid. På skolan genomförs ett flertal yrkeshögskoleutbildningar, gymnasieingenjörsutbildningar och uppdragsutbildning.

Ett mycket nära samarbete med kommunens och regionens näringsliv och offentliga förvaltningar är kännetecknande för verksamheten.

Yrkeshögskola (Yh) är en eftergymnasial utbildningsform som ger en snabbare väg ut i arbetslivet. Utbildningarna är framtagna tillsammans med arbetslivet för att stärka regionen med den kompetens som efterfrågas.

Arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att undervisa på yrkeshögskoleutbildningen Processoperatör och laborant i kurser såsom Industriella processer med massa och papperstillverkning, Service och underhåll, Kemi med kemiska analysmetoder samt Material- och hållfasthetslära. Din uppgift blir även att ansvara för de laborativa inslagen samt tillsammans med utbildningsledare och branschens arbetsgivare vara delaktig i framställandet och formandet av utbildningens innehåll. Du har kemikalie- och säkerhetsansvar samt ett visst lokalansvar. Utbildningen inriktas mot skogsindustrin och framför allt massa- och papperstillverkning. För mer information om utbildningen se karlstad.se/yh.

Kvalifikationer

Det är inte ett krav att du ska ha en lärarutbildning däremot är det viktigt att du har en god pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper och din arbetslivserfarenhet inom branschen. Processtekniskt laboratoriearbete från massa- och pappersindustrin är meriterande.

Vi söker en noggrann, prestigelös och lösningsorienterad kollega som har lätt för att kommunicera och är duktig på att bygga relationer. Vi värdesätter att du är flexibel, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. Genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter i din undervisning bidrar du till att utveckla framtidens medarbetare inom processindustrin.

Vi erbjuder ett omväxlande och utvecklande jobb med många branschkontakter. Vi är en kreativ, målinriktad och handlingskraftig skola, där du har möjlighet att vara med och driva och påverka utvecklingen. Ditt arbete präglas av eget ansvar och stor delaktighet.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Marcus Blomqvist, 054-5408283
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb