Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Familjeavdelningen

Beskrivning

Familjeavdelningen är en av tre avdelningar under förvaltningen. Avdelningen söker nu en enhetschef till vår Behandlingsenhet Familjehuset. Enhetens uppdrag är att jobba med de öppenvårdsinsatser som finns för Barn och unga 0-18 år och deras familjer.

Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp. Här får du gott kollegialt stöd av dina nio chefskollegor, liksom av förvaltningens verksamhetsutvecklare, ekonom, administratörer och förvaltningens jurist och HR enheten. Du får också en mentor som stöd i din start på jobbet och kommer att få gå kommunens 1-åriga chefsutbildning.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för budget, personal, arbetsmiljö och verksamhetsutveckling. Du leder och fördelar arbetet och blir närmaste chef för ca 20 engagerade medarbetare, familjebehandlare och ärendehandledare. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och förvaltningens chefsgrupp. Du kommer till en förvaltning och avdelning med god struktur och ordning i en positiv anda. Avdelningen, likväl som enheten arbetar utifrån metoden Signs of Safety.

På Familjehuset möter vi familjer med olika problematik. En stor del av vårt arbete handlar om att både utforma och genomföra insatser direkt riktade till våra familjer, men också av att samverka runt insatser/stöd från olika huvudmän. Därför är samarbetsförmåga och flexibilitet viktiga förmågor att ha i vår arbetsgrupp.

Familjebehandlarna inom enheten arbetar utifrån olika modeller, bl a Marte Meo, MAFI, TMO, RePULSE, FamiljeART, Trappan, Parenting Young Children, Project support, Kriminalitet som livsstil, modell för genomförande av stödgrupper, Signs of Safety och nätverksarbete. Implementering av Funktionell familjeterapi pågår.

Kvalifikationer

Socionomexamen och tidigare erfarenhet av att vara chef eller ledare.
Du ska ha erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning runt barn och unga. Som chef på Familjehuset värdesätts även erfarenhet av behandlingsarbete. Verksamheten kräver samverkan med andra parter i hög grad (skola, barnpsykiatriska enheterna, övriga delar inom socialtjänsten och regionen etc). Både i den arbetsledande rollen och i samverkan med andra är det meriterande med kunskap om förutsättningar för ett gott behandlingsarbete och även runt implementering av metoder och arbetssätt.

Vi söker dig som har god beslutsförmåga och är bra på att kommunicera med dina medarbetare och samarbetspartner. Du ska ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt och förmåga att hantera och härbärgera svåra situationer. Vi kommer också ta hänsyn till personlig lämplighet.
B-körkort för manuell växellåda fodras. Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Anna Karin Norbäck, 054-5401181
Facklig företrädare
  • SSR Ordf Sara Nicander, 054-5404946
  • Vision ordf Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb