Vård- och omsorgsförvaltningen, Hälso- och sjukvård, Hemrehab

Var med och utveckla arbetet som arbetsterapeut inom vårdboende!

Vi vill renodla uppdragen och förbättra arbetsmiljön för arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Utifrån förslag från medarbetarna gör vi därför nu en uppdelning mellan vårdboenden och ordinärt boende. Den nya enheten inom Hemrehab kommer att bestå av 4 team som har ansvaret för samtliga vårdboenden. Vi söker därför 4 arbetsterapeuter och 4 fysioterapeuter som vill vara med och bygga upp vår nya enhet!

Hur kan vi stötta dig?

Det team du kommer att tillhöra består av dig och en fysioterapeut som tillsammans ansvarar för några vårdboenden. Tillsammans med förflyttningsinstruktörer, sjuksköterskor och omvårdnadspersonalen samarbetar ni nära och personcentrerat med patienten.

Vi erbjuder en god introduktion som anpassas efter dina behov som nyanställd. Vi har även mentorer som utbildare och bollplank, nära handledarskap på ditt kontor och kontinuerlig kompetensutveckling när du börjar din anställning hos oss.

Vill du se mer om hur det är att jobba hos oss? Du hittar det här: Jobba hos oss!

Hur ser vi på jobbet?

Som arbetsterapeut arbetar du i förebyggande, aktivitetsbevarande och i aktivitetshöjande syfte. Det nära samarbetet med arbetsterapeuter, fysioterapeuter och förflyttningsinstruktörer bidrar till en holistisk syn gällande människans aktivitets- och funktionsförmåga.

Du vidtar egna åtgärder där det ingår att skapa strategier, utföra träning i aktivitet, alternativt ordinerar utförandet av utvalda åtgärder och förskriva hjälpmedel. En annan del av arbetet är att utreda behov av förändringar i den fysiska miljön för nya kunder som kommer till boendet.

Du ansvarar också för handledning, råd, stöd och information i enskilda patientärenden, övriga personalgrupper och anhöriga tillsammans med övriga teamet.

Hos oss har du stora möjligheter att själv planera din arbetsdag!

Vem är du?

Du är legitimerad arbetsterapeut. Det är meriterande om du har erfarenhet från kommunal- och/eller Regionens verksamhet.

Vi söker dig som ser värdet i att samverka i team utifrån ett personcentrerat arbetssätt. Du gillar att handleda, vägleda och samarbeta med våra förflyttningsinstruktörer och övrig omvårdnadspersonal. Då vi ska jobba fram ett förändrat arbetssätt bidrar du med ett positivt nytänk och är lösningsfokuserad. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

För att kunna ta dig mellan vårdboendena behöver du ha B-körkort.

Vårt erbjudande:

Du erbjuds individuell lönesättning och anställningsvillkor som bl a flex-avtal enligt kollektivavtal. Som anställd i Karlstads kommun har du även en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra Kommunens stuga i Sälen eller semesteranläggning på västkusten till ett bra pris, ta bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel eller för att löneväxla till pension.
Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Karlstads kommun erbjuder också alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp.

Vi gör urval av sökande löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Innan erbjudande om anställning begär vi enligt vår policy att få se utdrag ur Polisens belastningsregister.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Anna-Lena Mörk, anna-lena.mork@karlstad.se, 054-5405884
Facklig företrädare
  • Mikaela Eriksson, Arbetsterapeuterna, 054-5405866
Publicerat 2023-03-26
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb